Didde og Charlotte hylder alle kroppe

Charlotte_Didde

INTERVIEW MED ÅRETS ILDSJÆLE 2022

Didde og Charlotte hylder alle kroppe

Og vi hylder Didde og Charlotte…

Af Anne-Dorte Mathiesen

De to stiftere af kropsplejebrandet Bodyologist blev kåret til Årets Ildsjæle ved Danish Beauty Award 2022.

Under sloganet ”Treat your body like your face” lancerede Didde Juul, 43, og Charlotte Winther Nørlev, 43, i 2021 deres hudplejeprodukter til kroppen. Produkter, som de selv længe selv havde ønsket sig og kigget efter, når nye lanceringer kom på hylden i Magasin, hvor de to nu selvstændige iværksættere var ansat som beauty buyers. ”Vi var rigtig glade for at være i Magasin, og det var en svær beslutning at sige to rigtig spændende jobs op, men vi havde den rigtige mavefornemmelse med Bodyologist”, siger Didde Juul. ”Vi har altid haft et godt markedsoverblik, og det var vores job at vide præcis, hvad kunderne ville have, før kunderne selv vidste det”, siger Charlotte Winther Nørlev, da vi sidder rundt om det sorte spisebord hjemme hos Didde Juul i Espergærde, hvor de to mødes, når de skal tale strategi, produktudvikling og nye forhandlere. Det er hyggelige omgivelser. Diddes og Charlottes to hunde Panda og Nando løber legende og hoppende rundt udenfor på terrassen.

Fat i noget
Spørgsmålet, de to iværksættere stillede hinanden som kolleger i Magasin, var: ”Hvorfor er der ingen, der laver de effektive produkter til kroppen med de ingredienser, som vi finder i produkter til ansigtet?” Det spørgsmål skulle blive startskuddet til et iværksættereventyr, der på rekordtid har spredt sig til 12 lande og over 80 salgssteder på ét år, for andre har åbenbart også ledt efter de kropsprodukter med aktive ingredienser og den effekt, som Bodyologist står for. De to havde forudset det. ”Det har været en vild periode fra idé til forretningsplan og springet fra det gode, verdensklasse job til usikkerheden i det at være selvstændig”, siger Didde Juul. Men de to kvinders ægtefæller bakkede 100% op over de gin og tonics, der blev drukket den aften, den endelige beslutning blev truffet. De sagde: ”I har fat i noget, I har overblikket, I har hjulpet andre brands til at få fodfæste. Bare gør det.” Mændene bliver bakket op af kommunikations- og livsstilsekspert Julia Lahme, der på Danish Beauty Awards kick-off-møde den 7. november sagde til de to: ”Det vigtigste ved at være iværksætter er at være gift med den rigtige.” Og det er de to. Didde er gift med Søren og Charlotte med Martin. Begge par har to børn, der efterhånden er nået en alder, hvor de selv kommer fra skole og tager til fritidsinteresser, så der nu både er tid til arbejde og ’mig-tid’. Opbakningen fra hjemmefronten er nemlig helt på plads.

Charlotte_Didde2
De to modige bodyologister. Modig er det ord, der oftest er blevet sat på Didde og Charlotte efter at være hoppet ud som iværksættere. De har besluttet sig for ikke at være bange for noget, ligesom Ellinor Sæther engang har sagt, at hun heller ikke var.

Vær foran
Didde og Charlotte er blevet formet af mange. De har mange forbilleder i branchen, som de har heppet på og hyldet, og som de gerne vil gøre det lige så godt som. De har set mindre brands vokse sig store, hvilket de bliver meget inspireret af. Stjernestøv blev det kaldt i Magasin, når nogen havde potentialet til at blive stærke og interessante for kunderne. ”Vi har været igennem en nærmest lodret læringskurve,” siger Charlotte: ”Vi forsøger hele tiden at være en meter foran, så vi er på forkant. Men det er hele tiden vigtigt også at stoppe op og komme op i helikopteren, så vi kan se det hele fra oven og tjekke, at vi er på sporet.” Didde supplerer: ”I næste uge skal vi lave 3-års-plan.” ’God til at planlægge’ er et af de første kendetegn, som Charlotte sætter på Didde. ”Og hun gør sig umage med alt”, siger Charlotte og bruger desuden ordene vedholdende og løsningsorienteret. Omvendt er Diddes ord på Charlotte struktureret, kommunikativ og altid positiv. ”Du er bare så god med ord”, siger Didde hen over bordet. ”Tak, og du er så god til at supplere”, siger Charlotte. Der er lutter positive vibrationer i rummet denne formiddag.

Ikke tvillinger
De to er aldrig uvenner, og de taler altid om vi, os og vores – det handler aldrig om ’mig’. De har slebet kanter gennem rigtig mange år som kolleger. De bruger kun ordet mig, når de er besluttet på tid til dem selv, hvor Didde går i den infrarøde sauna i kælderen eller til yoga i Aya House, og Charlotte tager sig tid til at gå lange ture med hunden. ”Vi er ikke tvillinger, selv om nogen spurgte mig om det, da Charlotte kom til Magasin,” siger Didde. ”Vi påvirker hinanden. Men vi er faktisk meget forskellige”, siger Charlotte. Didde elsker ro, mens Charlotte har svært ved at sidde stille. ”Jeg kan for eksempel slet ikke meditere som Didde kan”, siger hun. I stedet hører Charlotte mange podcasts og nyheder i sin ’mig-tid’. ”Jeg tror også, at du går og griner rigtig meget, selv om du er alene”, siger Didde til Charlotte. Charlotte nikker smilende.

Teamwork
De har i deres Magasin-tid fået beskrevet deres personprofiler. Og den viden er stadig brugbar, når de tænker over, hvordan både de selv og andre reagerer forskelligt på alt omkring dem. De er begge meget opmærksomme og omsorgsfulde. Den dag, de skal udvide firmaet med nye ansatte, da vil de have helt styr på hvilke profiler, der passer ind sammen med dem. ”Vi går efter nogen, der er dygtigere end os”, siger Didde. ”Det næste bliver en Content Creator og en produkttræner. ”Vi elsker at være ude hos vores forhandlere, men i takt med at vi får flere og flere forhandlere, har vi brug for ekstra hænder til produkttræningen”, fortæller Didde og fortsætter: ”Det er Charlotte, der står for vores digitale indhold, men de unge er bare så hurtige på den front i dag.” Charlotte fylder altså kun 44 i midten af december, men måske er der allerede jobopslag på Charlottes to-do-liste. ”Hun er vanvittig til at køre to-do-lister og få eksekveret”, siger Didde. ”Vi har fra starten haft stor fokus på international strategi og eksport. Vi har et helt hold af rådgivere omkring os, der er dygtige på hver deres felt,” siger Charlotte. Og nu supplerer Didde igen: ”De er håndplukket efter gode anbefalinger og god kemi. Vi udvalgte dem, der ville med os på den lange rejse.”

FAKTA
Didde Marie Ager Juul, 43 år, Stjernetegn: Jomfru. Gift med Søren Juul, 47, tidligere professionel golfspiller og nu bilchef. Sammen har de Cornelia på 14 og Villads på 13
Charlotte Winther Nørlev, 43 år, Stjernetegn: Skytte. Gift med Martin 52, kursuschef og leder. To døtre Filippa, 16, og Augusta, 10
Bodyologist blev nomineret til Årets Nye Brand i 2022. Bodyologist fylder 1 år den 1. december 2022
Night Glove Body Cream blev nomineret i Årets Kropsplejeprodukt – Luksus
Didde og Charlotte vandt prisen som Årets Ildsjæl i 2022

Treat your body like your face’ og ‘Proven is better than new’ er slogans, der kendetegner brandet og produkterne fra Bodyologist. Didde og Charlotte har flyttet fokus fra ansigt til krop og bruger især energien på ingredienser med dokumenteret effekt frem for nyt og smart. Hero-ingredienser i Bodyologists produkter er bl.a. A-vitamin og syrer med måde

December 13, 2022 11:34 am