Vejledning om tilmelding til DANISH BEAUTY AWARD 2021


Baggrund – om DANISH BEAUTY AWARD

Danish Beauty Award (DBA) er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Priserne uddeles til kosmetikprodukter på såvel det selektive marked som massemarkedet, bridge brands/lifestyle brands, nicheprodukter og mærker i begrænset distribution samt produkter til professionel brug. Priserne uddeles i 2021 den 4. juni i Tivoli Congress Center i København. Det er i 2021 15. gang, at Danish Beauty Award finder sted. Vinderne findes blandt indsendte produkter i en lang række kategorier. Et dommerpanel vil selvstændigt vurdere og derefter votere i fællesskab. Derudover er der statuetter sponsorpriserne Goodieboxprisen og Choose your beauty by Matas.

Hvem kan være med?

Alle leverandører af produkter i kosmetikbranchen kan tilmelde produkter. Der er ingen krav til, om virksomheden er medlem af brancheforeningen, leverandør til detailhandel eller det professionelle marked. Alle kosmetikprodukter, der er lovligt markedsført og lanceret i 2020 på det danske marked, kan tilmeldes og indsendes til dommerpanelet. Vi understreger, at det er vigtigt, at produkterne er mærket korrekt og i øvrigt lever op til den gældende lovgivning i Danmark. Lovkrav findes i Kosmetikforordningen (undtaget Årets Beauty Accessory og Inner Beauty). Produkterne, må ikke have anprisninger, der kan vildlede forbrugerne i forhold til Markedsføringsloven. Alle nylanceringer, “line extensions” samt relanceringer, der kan betragtes og vurderes på linje med nylanceringer, kan tilmeldes. Med de valgte kategorier har vi forsøgt at inkludere alle kosmetiske produkter på det danske marked. Desuden uddeles priser til Årets Skønhedsbehandling og Årets Salon/Klinik/Butik/Spa. I sidstnævnte kan indstilles en butik, klinik, salon eller spa, der har haft en særlig succes med at markedsføre, sælge og anvende skønhedsprodukter. Det kan både være en butik, en supermarkedskæde, et apotek, et stormagasin eller f.eks. en skønhedsklinik, et spa, en dermatologisk klinik – der sættes ikke grænser, så længe det er et behandlings- og/eller salgssted af lovlige kosmetiske produkter. Der bliver uddelt priser til produkter, der ikke er kosmetiske – nemlig til en beauty accessory og til et kosttilskud, fødevare, der giver Inner Beauty – altså produkter, som er relateret til skønhedsverdenen. Desuden uddeles også GOODIEBOXPRISEN i 2021. Tilmelding til denne pris foregår via direkte kontakt til GOODIEBOX til line@goodiebox.dk, tlf. 31 32 17 38. Årets Inner Beauty Award 2021 gives til et produkt, der giver skønhed indefra – dvs. kosttilskud, superfoods, probiotika etc. Produktet skal have været lovligt markedsført på det danske marked i 2020, men er ikke nødvendigvis lanceret i 2020. Kosttilskud betragtes som fødevarer og reguleres i forhold til fødevarelovgivningen. Der er særlige regler gældende for kosttilskud i Kosttilskudsdirektivet (2002/46) og den nationale bekendtgørelse om kosttilskud (nr 39 af 12/01/2016). Når det drejer sig om anprisninger, skal produkterne overholde de gældende regler beskrevet i Anprisningsforordningen (1924/2006) samt de godkendte anprisninger beskrevet i EFSA’s EU Register on nutrition and health claims. Dommerne forbeholder sig ret til at bede om yderligere dokumentation.

Definitioner og opdeling

I enkelte af kategorierne opdeler vi markedet i grupperne LUKSUS og POPULÆR.

LUKSUS: Selektiv kosmetik og professionelle produkter: Produkter, der sælges selektivt via parfumerier, materialister,  stormagasiner, saloner, klinikker, hvor der er personlig betjening og rådgivning om produkterne. Gruppen af produkter beskrives også med ord som Premium, Prestige eller High End cosmetics.

POPULÆR: Semi-selektiv kosmetik / Massemarkedsprodukter: Produkter, der distribueres bredt – dvs. sælges via supermarkeder, materialister og stormagasiner, men placeret, hvor der ikke nødvendigvis følger rådgivning med. Produkterne har ”popular appeal”. Denne gruppe af produkter inkluderer også “bridge”, ”lifestyle” og celebrity produkter. Produkter, der sælges via apoteker, hører som udgangspunkt hjemme i denne gruppe.

DETAIL: Produkter, der sælges i detailhandlen – dvs. via parfumerier, materialister, apoteker, stormagasiner, helsebutikker, supermarkeder mv.

PROFESSIONEL: Produkter, der udelukkende eller hovedsagligt sælges eller anvendes professionelt i frisørsaloner, skønhedsklinikker, spa- og wellnessklinikker mv.

Produkter, der sælges på internettet, kan indgå i alle kategorier, hvor de passer ind. Internettet er blevet en ofte anvendt salgskanal, som ikke længere betragtes som et nichepræget valg eller et salgssted kun for nicheprodukter.

Eventfesten den 4. juni 2021

Eventfesten er rammen omkring uddelingen af Danish Beauty Awards statuetter. Her inviteres branchens leverandører, repræsentanter fra detailhandlen, frisører, kosmetologer, makeupartister, pressen og VIP-gæster sammen med sponsorerne. Eventen holdes i Tivoli Congres Center i København den 4. juni 2021.

Billetter

Billetterne kan købes via Billetlugen.

Hotelværelser

Skal du bruge en overnatning fra den 4. til den 5. juni 2021 på Tivoli-hotellet, da kan du booke på: tivolihotel@arp-hansen.dk og notere deltagelse i Danish Beauty Award. Værelser til gæster kan tilbydes på individuel booking til 1.195 DKK pr. enkeltværelse / 1.295 DKK pr. dobbeltværelse, så længe det reserverede antal værelser er ledige – derefter kan der bookes til dagens pris. Reservér derfor i god tid.

Dommernes vurdering

I beskrivelsen af kategorierne har vi forsøgt at give så mange oplysninger som muligt, men dommerne vil tage flere aspekter med i deres bedømmelser, end det er muligt at sætte ord på her. Hver dommer vil åbne og teste, vende og dreje og vurdere hvert enkelt produkt, der er indsendt. Det vil bl.a. blive vurderet, om produktet lever op til de anprisninger, som følger produktet, hvorvidt det er nyskabende, og om det kan danne præcedens på markedet. Der vil blive set på kvalitet og æstetik, og om produktet giver et positivt helhedsindtryk. Dommerne skal give alle produkter karakterer i forskellige vurderingskriterier tilpasset produktkategorien samt eventuelt anføre sine personlige bemærkninger. Denne gennemgang danner således udgangspunkt for diskussionerne i dommerpanelet. Dommernes vurdering er ikke en videnskabeligt baseret gennemgang, men en subjektiv vurdering, der tager højde for en lang række aspekter ved det enkelte produkt. Dommerne vil også tage målgruppen med i bedømmelsen, og dommerne vil i tilfælde, hvor produktet henvender sig til et andet segment end dem selv, kunne vælge at bruge en ”skyggetester”, der giver sin personlige tilbagemelding til dommerne. Ikke alle dommere vil teste alle behandlinger og steder, men ca. 3-5 dommere hvert sted. Også her vil en dommer kunne sende en anden til test i stedet, men alle dommere skal personligt indsamle oplysninger. Dommerpanelet kan vælge at sende produkter til en lovmæssig gennemgang hos Kosmetik- og Hygiejnebranchen.

Tilmeldingsgebyr

Indtil 15.12.2020 er prisen for tilmelding kr. 1.500 ex moms pr. produkt
Efter 15.12.2020 og indtil 15.01.2021 er gebyret for tilmelding kr. 1.800 ex moms pr. produkt

Tilmeldingsgebyret er pr. produkt uanset antallet af kategorier, produktet tilmeldes. Tilmeldingsgebyr betales altså pr. produkt og ikke pr. kategori. Dog betales selvstændigt gebyr for Årets Serie, og serien vurderes samlet. Der opkræves ikke tilmeldingsgebyr for produkter, som foreslås og tilmeldes Årets Klassiker eller personer, der foreslås som Årets Ildsjæl.

Overvej nøje i hvilken kategori/hvilke kategorier, produktet hører hjemme. For ethvert tilmeldt produkt skal tilmelderen ved tilmeldingen give en god, men kort begrundelse for, hvorfor produktet med netop dets egenskaber, gør det til en vinder. Når flere kategorier vælges, da skal begrundelserne for hver kategori skrives i samme felt i samme indtastningsrude, men hvor kategorien nævnes før hver begrundelse. Når man vælger Årets Forbrugerpris, da indvilliger man i at donere 5 produkter til en forbrugerkonkurrence, hvis produktet bliver nomineret, og vælger man Influencers’ Choice Award, da indvilliger man i at fremsende produkter til 6-8 indflydelsesrige skønhedsbloggere/vloggere, som sidder i influencer-panelet. Vi vender tilbage med yderligere information om Influencers i panelet, der skal udvælge Influencers’ Choice Award 2021. Årets Forbrugerpris uddeles i samarbejde med Matas og tilmeldte produkter skal derfor forhandles i Matas’ butikker eller på matas.dk.

Placering i kategori

Leverandører skal ved tilmelding af et produkt selv angive kategorien, som det indsendte produkt tilhører. Hvor der kan være tvivl om kategori-placering, vil der blive taget hensyn til, hvordan og til hvem produktet er markedsført og distribueret. Et produkt kan godt være tilmeldt, blive nomineret i og vinde flere kategorier.

Kategorierne 2021

ÅRETS HÅRPLEJEPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
ÅRETS HÅRSTYLINGPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
ÅRETS MAKEUPPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
ÅRETS KROPSPLEJEPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
ÅRETS ANSIGTSPLEJEPRODUKT – POPULÆR / LUKSUS, DETAIL / LUKSUS, PROFESSIONEL
ÅRETS SERUM
ÅRETS RENSEPRODUKT
ÅRETS HYGIEJNEPRIS
ÅRETS HERREPRODUKT
ÅRETS DUFT – DAME & HERRE
ÅRETS NICHEDUFT
ÅRETS NICHEPRIS
ÅRETS INNOVATION
ÅRETS NYE BRAND
ÅRETS DANSKE PRODUKT
ÅRETS DANSKE BRANCHEPRIS
ÅRETS GRØNNE PRIS
ÅRETS CARE & PROTECT PRIS
ÅRETS SOLPRODUKT
ÅRETS SERIE
ÅRETS SKØNHEDSBEHANDLING
ÅRETS SALON/KLINIK/BUTIK/SPA
ÅRETS BEAUTY ACCESSORY
ÅRETS ILDSJÆL
ÅRETS INNER BEAUTY AWARD
INFLUENCERS’ CHOICE AWARD
ÅRETS KLASSIKER
ÅRETS FORBRUGERPRIS
GOODIEBOXPRISEN 2021
CHOOSE YOUR BEAUTY BY MATAS 2021

Kategoribeskrivelser

ÅRETS HÅRPLEJEPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
Årets Hårplejeprodukt inkluderer alle hårplejeprodukter men ikke produkter til hårstyling. Produkterne vurderes ud fra bl.a. sammensætning, effektivitet, betydning for hårets udseende, samt duft og konsistens. Lever produktet op til det lovede mht. anprisning af egenskaber f.eks. blødgørende effekt, shine, volumen, farve og hårtype? Produktets kvalitet, idé og nyskabelse vurderes. Kategorien opdeles i to priser: Populær og luksus, hvor populær er lettilgængelige produkter ofte fra supermarked eller apotek, mens luksus er selektiv i sin distribution, men kan både findes i detail og professionelt i saloner.

ÅRETS HÅRSTYLINGPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
Årets Hårstylingprodukt vurderes ud fra bl.a. sammensætning, effektivitet, betydning for hårets udseende, samt holdbarhed, duft og konsistens. Holder produktet mht. shine, volumen, hold og fleksibilitet mv.? Produktets kvalitet, idé og nyskabelse vurderes. Denne kategori er opdelt i to priser: Populær, der er lettilgængelige produkter fra massemarkedet, mens luksus er stylingprodukter, der anvendes og sælges professionelt, men også luksuriøse produkter fra detail.

ÅRETS MAKEUPPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
Holdbarhed, lethed, skin feel, farver og konsistens er parametre, der har stor betydning i vurderingen af Årets Makeupprodukt. Der lægges vægt på både nyskabelse, emballage og anvendelighed. Til Årets Makeupprodukt kan indsendes både produkter og looks. Kategorien inkluderer produkter såsom concealer, pudder, primer og foundation, men også den dekorative makeup som læbestift, øjenskygge, paletter, neglelak, mascara mv. En vigtig overvejelse ved placering i kategorien er, hvorvidt produktet er makeup eller hudpleje – eller eventuelt begge. Der findes vindere blandt produkter i kategorierne Populær og Luksus. Produkter, der sælges og anvendes på Klinik/Salon/Spa, vil som udgangspunkt indgå under Luksus.

ÅRETS KROPSPLEJEPRODUKT – POPULÆR & LUKSUS
Årets Kropsplejeprodukt vurderes ud fra bl.a. sammensætning, skin feel, sanseindtryk, nyskabelse og innovation. Lever produktet op til det lovede mht. hudtype og effektivitet? Er det et lækkert produkt mht. duft og konsistens? I denne kategori inkluderes også produkter til pleje af negle, hænder og fødder. Renseprodukter har egen kategori, så der kan skelnes mellem, hvorvidt den primære funktion er pleje eller rens. Der uddeles to priser: en til Populær og en til Luksus, hvor professionelle produkter som udgangspunkt vil høre under Luksus.

ÅRETS ANSIGTSPLEJEPRODUKT – POPULÆR / LUKSUS, DETAIL / LUKSUS, PROFESSIONEL
Årets Ansigtsplejeprodukt opdeles i tre kategorier. Der findes hudplejevindere blandt produkter i kategorierne Populær, Luksus Detail og en separat kategori for Professionel. Når produkter til ansigtspleje vurderes, vil der blive set på ingredienser, effekt i henhold til løfter, skin feel, konsistens, duft, målgruppe og funktionalitet. Også parametre som innovation og nyskabelse indgår i helhedsvurderingen. I kategorien Årets Ansigtspleje inkluderes også masker, hvis de primært har plejende egenskaber. Renseprodukter har egen kategori og som noget nyt i 2021 vil der også være en selvstændig kategori til Årets Serum.

ÅRETS SERUM
Årets Serum er en ny kategori i 2021, hvor dommerne vil vurdere flere parametre. Det kan fx handle om et ekstra fugtboost, pleje i form af olie, vitaminer eller hudens mikrobiom. Dommerne vil kigge på aktive ingredienser målrettet særlige tiltag fx pigmentforandringer, akne eller rynker, og det vil blive vurderet, hvordan samspillet med øvrige plejeprodukter fungerer. Serum kan være både til ansigt og krop. Andre betegnelser kan fx være ”concentrate” eller ”essence”.

ÅRETS RENSEPRODUKT
Et produkt, der anvendes til at rense ansigt og/eller krop. Her er tale om renselotion, skrubbecreme, masker, skintonic, sæber, shower gel og lignende til ansigt og krop. Her bliver alle skønhedsprodukter, hvor afrensning af huden er den primære funktion, inkluderet. Produkter – fx masker – med plejende funktion vil umiddelbart være i kategorien ansigtspleje/kropspleje, men kan godt være hjemmehørende i begge kategorier. Effektivitet, resultat, convenience, duft og konsistens er nogle af de parametre, der vil blive kigget på. Kategorien inkluderer renseprodukter fra både populær og luksus – detail og professionel.

ÅRETS HYGIEJNEPRIS
Årets Hygiejnepris er en ny kategori i 2021. Her er der ikke udelukkende tale om et produkt, der markedsføres i henhold til kosmetiklovgivningen, men her vil vi også inkludere fx hånddesinfektion, som er at betragte som biocid eller medicinsk udstyr. Også produkttyper som deodorant, sæbe, intimpleje og produkter til mundhygiejne vil kunne vurderes i denne kategori. Produkterne vurderes på valg af ingredienser og anprisninger, innovation og selve brugbarheden af produktet, hvor emballagen ligeledes er en del af helheden. Også virksomheder, der har gjort særlige hygiejne-tiltag i 2020, kan vurderes.

ÅRETS HERREPRODUKT
Kategorien inkluderer alle produkter markedsført særligt til mænd og målrettet specifikke maskuline behov. Det kan fx være til shaving, skæg-, ansigts- og kropspleje, masker eller makeup. Nyskabelse og funktionalitet vil indgå i bedømmelsen.

ÅRETS DUFT – DAME & HERRE
Vi uddeler både Årets Dameduft og Årets Herreduft. Unisex-dufte kan være i begge kategorier. Det er først og fremmest duften, der bedømmes. Der tages blandt andet hensyn til komposition, harmoni, nyskabelse, målgruppeappeal samt oplevelse af flakon og emballage i helhedsvurderingen. Hvert år sendes mange dufte på markedet, men hvilken har potentialet til at blive en yndlingsduft for mænd og/eller kvinder? Hvilken lægges der ekstra mærke til?

ÅRETS NICHEDUFT
Det er duften, der tæller. Der tages blandt andet hensyn til komposition, harmoni, nyskabelse, målgruppeappeal samt oplevelse af flakon og emballage i helhedsvurderingen. Årets Nicheduft er speciel og ikke umiddelbart en kommerciel duft. Eller duften er i meget smal distribution. Duften kan være specifikt målrettet til kvinder eller mænd, men også unisex.

ÅRETS NICHEPRIS
Nicheprisen gives til et nicheprodukt eller et nichemærke. Et nicheprodukt opfylder typisk et helt specifikt behov og kan også kaldes et “specialprodukt”. Det er nyt, innovativt og sandsynligvis lidt anderledes end de produkter, vi sædvanligvis møder. Måske er det kun en begrænset del af forbrugerne, der har behov for dette produkt, men det kan alligevel godt være bredt distribueret. Et nichemærke kan også være et brand, der distribueres via et meget smalt forhandlernetværk – et mærke, som forbrugeren næsten skal lede efter. Selve produkterne under dette mærke kan være produkter, der opfylder almindelige behov og behøver ikke at være specialprodukter. Historie, idé, koncept og nyskabelse vægter tungt i denne kategori.

ÅRETS INNOVATION
Her skal teknologien være i højsædet. Denne pris vil være en anerkendelse af en lancering af et produkt, der repræsenterer unik nytænkning. Produkter, der indsendes til denne kategori, skal repræsentere en teknologisk innovation på ingrediens- eller produktionsniveau, der vil få betydning for fremtidens skønhedsprodukter. Særlig innovation på kombinationen af produkt og emballage kan også komme i betragtning.

ÅRETS NYE BRAND
I kategorien Årets Nye Brand vurderes et nyt brands indtog på det danske marked i 2020. Årets Nye Brand skal have gode værdier. Det skal være et brand, der er kommet for at blive. Der skal være glæde og begejstring over, at netop dette brand nu markedsføres i Danmark. I kategorien accepteres også lancering af mærker, der i løbet af året er officielt lanceret i Danmark og nu bliver ’brandet’ via en udpeget distributør, så det er bredt tilgængeligt. Der kan være gråzoner lige omkring årsskiftet for lanceringsdatoen for henholdsvis presse, detailhandlen og forbrugere.

ÅRETS DANSKE PRODUKT
Årets Danske Produkt tildeles et produkt udviklet og/eller produceret i Danmark. Produktet kan være særligt tilpasset danske forhold, danske forbrugere eller udviklet af innovative og kreative danskere. Det kan godt være produceret i udlandet, men recepten skal i så fald være udviklet i Danmark.

ÅRETS DANSKE BRANCHEPRIS
Denne kategori er ny i 2021 og skal tilgodese den danske skønhedsbranche, der er inde i en rivende udvikling. En branche, der kan gøre sig både nationalt og internationalt – er omstillingsparat og betænksom. De danske virksomheder er frontløbere på det grønne område og er eminente til at skabe produkter, der tager særlige hensyn. Prisen kan gives til både en dansk serie, et dansk brand, en dansk produktionsvirksomhed, en dansk distributør eller en person fra den danske skønhedsbranche.

ÅRETS GRØNNE PRIS
Årets Grønne Pris tildeles et produkt, et mærke eller en virksomhed, der befinder sig i “den grønne kategori”. Det sætter ekstra store krav til begrundelserne, der skal følge produkterne, så de understreger, hvordan produktet bidrager til et mere bæredygtigt forbrug. I denne kategori befinder sig fx et naturprodukt, økologisk produkt eller eksempelvis et produkt, et mærke eller en virksomhed, der tager særlige hensyn til emballage, klima eller miljø på anden vis. Her vil miljømærkede produkter kunne indgå.

ÅRETS CARE & PROTECT PRIS
Prisen gives til et produkt, der har en beskyttende virkning eller tager et særligt hensyn fx beskytter mod forurening eller blåt lys. Det kan være produkter til både til ansigt eller krop. Kategorien inkluderer produkter, der er særligt hensynsfulde i forhold til børn eller personer, der ikke tåler specifikke ingredienser fx parfume. Denne kategori vil derfor inkludere både uparfumerede produkter, allergimærkede produkter og produkter til børn.

ÅRETS SOLPRODUKT
Prisen gives til et produkt, der tager et særligt hensyn i forhold til at beskytte mod solens UV-stråler. Solbeskyttelsesprodukterne skal følge EU-kommissionens anbefaling mht. UVA og UVB. Dommerne bedømmer flere parametre såsom valg af ingredienser, nyskabelse, effekt, duft, konsistens, anvendelighed og emballage.

ÅRETS SERIE
En pris, der gives til en ny linje eller serie af produkter. Det kan f.eks. være en ansigtsplejeserie, der inkluderer både rens og pleje, en linje kropsplejeprodukter til en bestemt hudtype eller f.eks. en hårpleje- eller duftserie. Serien kan godt være sendt på markedet af et eksisterende brand. Såfremt man ønsker et eller flere af produkterne vurderet individuelt i andre kategorier, så skal det enkelte produkt tilmeldes kategorien/erne, ellers vil dommerpanelet udelukkende vurdere serien som helhed. Serien betragtes som ”et produkt”. Tilmeldes produkter fra serien også individuelt, betragtes det som tilmelding af et nyt produkt med eget tilmeldingsgebyr, men dommerne behøver kun modtage produktet én gang. Dommerne behøver ikke modtage hele serien. Det er i orden at udvælge produkter, som repræsenterer serien godt. Dommerne skal dog modtage minimum to produkter fra serien for at kunne vurdere den som serie.

ÅRETS SKØNHEDSBEHANDLING
Prisen til årets bedste skønhedsbehandling skal gå til en behandling udført på en klinik, spa eller salon, der yder en ekstraordinær god behandling af hår, ansigt eller krop med basale eller højteknologiske produkter fra branchen. Behandlingen skal være professionel og udfylde et særligt behov, der er moderne og trendsættende. Ikke alle dommere vil prøve de tilmeldte behandlinger, men 3-5 dommere vil indledende vurdere og dele bedømmelser med resten af panelet. Bliver behandlingen blandt de 5 nominerede vil flere af dommerne teste behandlingen.

ÅRETS SALON/KLINIK/BUTIK/SPA
Årets Salon/Klinik/Butik/Spa skal have haft en særlig succes med at markedsføre, sælge og anvende skønhedsprodukter i 2019. Det kan både være en butik, en supermarkedskæde, et apotek, et stormagasin eller f.eks. en frisørsalon, skønhedsklinik, en spa eller en dermatologisk klinik – der sættes ikke grænser, så længe det er et behandlings- og/eller salgssted af lovlige kosmetiske produkter. Leverandører må gerne tilmelde stedet, men butikker, saloner og klinikker kan også selv tilmelde sig til konkurrencen. Husk at beskrive særlige forhold, der kendetegner stedet og som betyder, at vi har med en ekstraordinær Salon/Butik/Klinik/Spa at gøre. Fotos skal medsendes. Ikke alle dommere vil besøge de tilmeldte steder, men 3-5 dommere vil vurdere og dele bedømmelser med resten af panelet. Kommer stedet blandt de 5 nominerede vil flere dommere besøge stedet for at vurdere.

ÅRETS BEAUTY ACCESSORY
Her er IKKE tale om et kosmetisk produkt, men om et produkt relateret til kosmetik. Det er et produkt, der anvendes sammen med kosmetik for eksempel en populær pensel, en hårbørste eller et elektrisk apparat, men det kan også være en makeuppung eller en hårelastik. For at vinde prisen i 2021 skal produktet være lanceret på det danske marked i 2020.

ÅRETS ILDSJÆL
Prisen gives til en person, der brænder for skønhedens og kosmetikkens verden, og som gør en ekstra indsats i eller for branchen i Danmark eller udlandet. Forslag modtages gerne til denne kategori. Der er ikke et tilmeldingsgebyr.

ÅRETS INNER BEAUTY AWARD
Prisen uddeles til et Inner Beauty produkt, der gør dig skønnere og sundere indefra. Kategorien inkluderer kosttilskud, superfoods, probiotika mv., der kan have indflydelse på hår, negle og hudens tilstand, sundhed og udstråling. Produkterne i denne kategori skal have været tilgængelige på det danske marked i 2020, men er ikke nødvendigvis lanceret i 2020. Vinderprodukterne fra Danish Beauty Award 2017, 2018, 2019 og 2020 kan ikke deltage igen.

Kosttilskud betragtes som fødevarer og reguleres i forhold til fødevarelovgivningen. Der er særlige regler gældende for kosttilskud i Kosttilskudsdirektivet (2002/46) og den nationale bekendtgørelse om kosttilskud (nr. 39 af 12/01/2016). Når det drejer sig om anprisninger, skal produkterne overholde de gældende regler beskrevet i Anprisningsforordningen (1924/2006) samt de godkendte anprisninger beskrevet i EFSA’s EU Register on nutrition and health claims. Dommerpanelet forbeholder sig ret til at bede om yderligere information og dokumentation.

INFLUENCERS’ CHOICE AWARD
Denne pris vil blive uddelt til et produkt, der anses som noget særligt hos en række af danske skønhedsinfluencers. Dommerne vil udpege de nominerede og derefter bede leverandørerne sende produktet til gruppen af de udvalgte influencers (5-8 ekstra produkter). Influencers vil udpege en vinder af kategorien Influencers’ Choice Award. Ved at vælge kategorien Influencers’ Choice Award ved tilmelding tilkendegives det, at man gerne bidrager med produkter til Influencer-panelet.

ÅRETS KLASSIKER
Årets Klassiker er ikke en nylancering i 2020, men et produkt, som igennem flere år har haft – og fortsat har – en fast plads på hylderne. Det var nyskabelse og innovation engang og konceptet skal stadig holde. Der ses på, hvorvidt produktet stadig er en bestseller, men der kigges også på sammensætning, effektivitet, duft, konsistens og om produktet lever op til løfterne bag. Leverandører er meget velkomne til at indsende produktforslag, men dommerpanelet vil også selv finde produkter, der kan modtage prisen som Årets Klassiker. Der vil ikke være 5 nominerede i denne kategori, men vinderen vil blive afsløret ved Danish Beauty Award 2021. Der tages ikke tilmeldingsgebyr for forslag til Årets Klassiker.

ÅRETS FORBRUGERPRIS
Årets Forbrugerpris findes i samarbejde med Matas. Produktet skal derfor forhandles af Matas. Vinderen findes ved afstemning blandt forbrugerne på nettet og/eller via sms. Dommerpanelet og Matas vil udvælge de nominerede, som offentliggøres, så vinderen kan findes ved afstemning blandt Matas’ kunder. Alle kosmetiske produkter, der forhandles i Matas og på matas.dk kan være med i konkurrencen om at vinde Årets Forbrugerpris. Ved at vælge deltagelse i kategorien Årets Forbrugerpris ved tilmelding, tilkendegives det samtidigt, at man gerne deltager med produkter til forbrugerkonkurrencen (5 produkter). 5 forbrugere, der har stemt, vil vinde de nominerede i kategorien.

GOODIEBOXPRISEN 2021
Prisen gives til et GOODIEBOX produkt, som bliver udpeget af GOODIEBOXes abonnenter i en special edition Danish Beauty Award GOODIEBOX med 5-6 produkter. Produktet skal være et kosmetisk produkt – det kan være hudpleje, makeup, til håret eller andet under definitionen af kosmetik, men kan eventuelt også være en beauty accessory. Special edition GOODIEBOXen bliver sendt ud til alle abonnenter i foråret 2021. Kravet for at være med er, at du bliver udvalgt af GOODIEBOX og leverer produkter til boxen, så en vinder kan blive fundet hos alle GOODIEBOXes abonnenter. Se sidste års DBA-box på www.goodiebox.dk under tidligere boxe. Kontakt GOODIEBOX for at komme i betragtning på line@goodiebox.dk/tlf. 31 32 17 38.

CHOOSE YOUR BEAUTY BY MATAS 2021
Matas’ egen pris. Mere information følger. Matas udvælger en række produkter, som Club Matas’ forbrugere stemmer på. Blandt de 5 nominerede vinder det produkt, som har fået flest stemmer.

Anvendelse af logo

Alle produkter, som bliver nomineret må gerne profilere sig med at være nomineret i den specifikke kategori, hvor man optræder blandt de 5 nominerede (enkelte kategorier har flere nominerede). Det er muligt at anvende Danish Beauty Awards nomineret-logo, der tilhører kategorien og året, i markedsføringen. Som vinder af Danish Beauty Award får man retten til at anvende vinder-logoet for det år, hvor produktet vinder. Logoet kan udelukkende anvendes sammen med det specifikke vindende produkt. Logoet vil altid følge produktet – dvs. hvis produktet skifter distributør eller ejer, da følger logoet det vindende produkt. Logoet må ikke ændres eller forvrænges.

Dommerpanelet

Dommerpanelet ved Danish Beauty Award 2021 består af både nye og erfarne dommere. I 2021 er der tre nye dommere i panelet. Du finder alle dommerne her. Dommerne har hver sin indgangsvinkel til kosmetikkens verden. Alle har et særligt kompetenceområde og funktion i panelet. Alle dommere vil være med til at bedømme alle produkter. Dommerne vil som det første vurdere de indsendte produkter og se på tendenser. Derefter kommer første bedømmelsesrunde, der er en lukket votering, hvor dommerne med deres egen indgangsvinkel giver produkterne points efter forskellige kriterier. Her ses bl.a. på de faktorer, som er nævnt under hver kategori ovenfor. Dommerne mødes derefter for at diskutere og for at finde 5 nominerede i hver kategori. De nominerede offentliggøres straks derefter. Umiddelbart inden prisuddelingen mødes dommerne igen for at finde vinderne af Danish Beauty Award i alle kategorier. Vinderne offentliggøres ved prisuddelingen den 4. juni 2021.

Herudover vil der være et panel af influencers, der vil udvælge Influencers’ Choice Award. Yderligere information om panelets sammensætning vil følge. De nominerede findes blandt alle tilmeldte – tilkendegiv ved tilmelding, såfremt I ønsker at deltage i Influencers’ Choice Award. De nominerede i denne kategori vil blive bedt om at sende produkter til influencer-panelet.

Tilmelding af produkt

Produkter, der ønskes tilmeldt Danish Beauty Award 2021, skal tilmeldes via hjemmesiden:  https://danishbeautyaward.dk/tilmeld-produkt/ – LOGIN ER DBA2021 (store bogstaver – intet mellemrum)

Tilmelding skal være sket på hjemmesiden danishbeautyaward.dk senest den 15. januar 2021. Produkterne til test skal være dommerpanelet i hænde senest den 18. januar 2021.

Produkter til dommerpanelet og SoMe

De tilmeldte produkter skal sendes direkte til hver enkelt af dommerne. Alle produkter skal mærkes med Danish Beauty Award 2021.

Der er 13 dommere i 2021-panelet. Dvs. der skal sendes 13 produkter, men hvis man ønsker, at Danish Beauty Award tager fotos af produktet og deler på de sociale medier, da skal der sendes 14 produkter i alt. 2 produkter skal da sendes til Lahme Aps.

Alle tilmeldte produkter skal mærkes med DBA 2021, registreringsnr. og sendes direkte til alle 13 dommere.

Hvis du ønsker dit produkt fremvist på Danish Beauty Awards sociale medier, skal der fremsendes et ekstra eksemplar til fotografering. Dette skal sendes sammen med Julia Lahmes produkt (dvs. 1 kasse med 2 adskilte sæt) til Lahme Aps og skal mærkes i bunden eller bagpå med nr. og SoMe. Dommernes adresser er følgende:

Lahme Aps
Jens Kofods Gade 1, st. tv.
1268 København K.
Att.: Julia Lahme

12 produkter skal sendes til følgende adresser:

A-apoteket
Att: Lars Holm Jensen
Venlighedsvej 6
2970 Hørsholm
Mail: lhj@a-apoteket.dk
Tlf.: 20108476

Alice Wassard
Matas A/S
Rørmosevej 1
3450 Allerød
Mail: awa@matas.dk
Tlf.: 40364578

Anita Falslund
Artillerivej 160, 5 sal lejl. 3
2300 København S
Mail: caliapples@gmail.com
Tlf.: 22600120

Anthony Aconis
Fireball A/S
Livjægergade 17
2100 København Ø
Mail: tony@fireball.dk
Tlf.: 35254400

Didde Juul
Jernbane Alle 55
3060 Espergærde
Mail: didde.juul@magasin.dk
Tlf.: 42135976

Elisabeth Tangen Olesen
Mosekæret 6
2880 Bagsværd
Mail: Elisabeth.Olesen@illum.dk
Tlf.: 40525440

Fagbladet Kosmetik ApS
Att.: Nina H. Kluge
Sommervej 13
2920 Charlottenlund
Mail: nina@fagbladetkosmetik.dk
Tlf.: 61684180

Nina Larsen
Strandgade 26, 2. Sal
1401 København K
Mail: ninalarsenartist@gmail.com
Tlf.: 20129622

Ronni Lund
Helsinkigade 19 st. th
2150 Nordhavn
Mail: ronnilund@hotmail.com
Tlf.: 20104035

Silke Grane
Ejgårds Tværvej 6, st. 1
2920 Charlottenlund
Mail: silkegrane@gmail.com
Tlf.: 21803311

Søs Wollesen
Lundtoftegade 66, 4. th
2200 København N
Mail: sw140466@gmail.com
Tlf.: 21495495

Danish Beauty Award
Att.: Anne-Dorte Mathiesen
Blomstermarken 25
3060 Espergærde
mail: adm@danishbeautyaward.dk
Tlf.: 22912476

Husk at oplyse PO/rekvisitionsnummer i forbindelse med tilmeldingen, hvis et sådant er krævet af din virksomhed.

Du kan finde et dokument med dommernes adresser her.

Ved tilmeldingen tildeles et registreringsnummer, som skal følge produktet, når det sendes til hvert medlem af dommerpanelet. Tilmelding af et produkt til Danish Beauty Award 2021 koster kr. 1500,- ex. moms pr. produkt (gælder dog ikke Årets Klassiker og Ildsjæl). Tilmeldingsgebyret stiger til kr. 1.800 ex moms efter den 15. december 2020. Beløbet dækker tilmelding af 1 stk. produkt, uanset hvor mange kategorier produktet tilmeldes, dog opkræves altid et tilmeldingsgebyr for Årets Serie. Det er kun nødvendigt at sende ét produkt til hver af dommerne, uanset at det er tilmeldt flere kategorier. Bedømmelse af produkter vil først ske ved registrering af indbetaling. Faktura sendes ud pr. separat mail.

Pakkeinstruks

Hvis flere produkter tilmeldes kan de godt pakkes i samme kasse. Alle er velkomne til at vedlægge en personlig hilsen til hver af dommerne samt vedlægge produktblade, informationer, presseklip eller andet, der skal underbygge dommernes oplevelse af produkterne, når de testes. Ved tilmelding af behandling, salon, butik, klinik eller spa kan der sendes et fysisk kort og beskrivelse til dommerne, men der kan i onlinetilmeldingen også anføres besked om, hvordan dommerne skal kontakte den tilmeldte.

Husk, at alle produkter SKAL have påført det tilmeldingsnummer, I modtager ved tilmeldingen – ellers kan det være svært at styre processen og sikre det rette overblik. Nummeret kan påføres ved et klistermærke eller skrives på produktet. Selve pakken mærkes med DBA 2021.

Skemaet, der skal udfyldes

På hjemmesiden www.danishbeautyaward.dk skal et skema udfyldes med kontaktoplysninger, produktbeskrivelse (mærke, produktnavn, lanceringsdato/måned, eventuel vejledende udsalgspris og valg af kategori). Det er meget vigtigt, at punktet med begrundelsen udfyldes. Begrundelse for, hvorfor netop dette produkt er en vinder, skal være kort og præcis, men beskrivende, overbevisende, videnskabelig, dokumenterende osv. Tilmeldes et produkt i flere kategorier, skal der være en begrundelse pr. kategori, der beskriver, hvorfor produktet kan være en vinder af netop den pågældende kategori. Begrundelsen danner baggrund for dommernes stillingtagen til produktet og dets relevans som eventuel nomineret/vinder. Det er vigtigt, at teksten angiver det særlige og bemærkelsesværdige ved det enkelte produkt. Besvar spørgsmålet ”Hvorfor er produktet en vinder?” Ved tilmeldingen tildeles et registreringsnummer, som skal følge produktet. Husk at anføre det tildelte registreringsnummer på hvert produkt. Oplys gerne i databasen såfremt pressemateriale, dokumentation etc. vedlægges produktet. Husk også at skrive en SoMe-tekst og inkludere @tags og #hashtags.

Upload af foto

Produktfoto (pack shot) minimum 300 dpi JPEG-format skal uploades sammen med skema på www.danishbeautyaward.dk. Fotos skal være fritskrabet. Der kan uploades 3 i alt. Foto skal have en størrelse på 1-2MB. Vigtigt: Navnet på billedfilen skal være det samme som navnet på produktet.

Kontakt Danish Beauty Award

Har du spørgsmål, kontakt da Anne-Dorte Mathiesen – Tlf.: 22 91 24 76 – Mail: adm@danishbeautyaward.dk.

 

Der tages forbehold for eventuelle fejl og ændringer.
ADM/december 2020