Velkommen til Danish Beauty Award

Danish Beauty Award afholdes i 2019 for 13. gang. Datoen er sat til den 26. april 2019 i Tivoli Congress Center. Danish Beauty Award er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Hvert år er der stor konkurrence om at vinde de eftertragtede priser i forskellige kategorier. Vinderne modtager deres statuette ved et stort prisuddelingsshow i april. Her deltager leverandører fra skønhedsbranchen, pressen, detailhandlen, sponsorer og andre med interesse for skønhed. Der er altid trængsel på den røde løber. Billetterne bliver sat til salg på Billetlugen – hold øje med invitationen, og tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Kategorierne omfatter både luksusprodukter og hverdagsprodukter fra supermarkedet, men også professionelle produkter til frisør og kosmetolog. Det handler om damedufte og herreprodukter. Ansigtscreme og fodlotion. Solprodukter og skønhedsbehandlinger. Ca. 30 kategorier igen i 2019 – mere information om kategorierne her.

Forbrugerprisen er en af de mest eftertragtede priser blandt kosmetikleverandørerne. Det er den pris, hvor forbrugerne er med til at finde vinderen blandt udvalgte produkter. I 2018 blev prisen uddelt i samarbejde med Matas, og vinderen blev fundet blandt alle Matas’ medlemmer i Danmarks største kundeklub. I næsten alle andre kategorier var det et dommerpanel, som fandt de fem nominerede og vinderne blandt de tilmeldte produkter. Igen i 2019 vil der være en Influencers’ Choice Award. I 2019 kan en vinder også hæve en statuette for Goodieboxprisen og årets Inner Beauty Award, der går til et kosttilskud, superfood eller probiotika, der giver skønhed indefra.

Alle leverandører af produkter i kosmetikbranchen kan tilmelde produkter. De eneste krav, som bliver stillet, er, at produkterne er lovlige i henhold til kosmetiklovgivningen og lanceret i det forgangne kalenderår. Det vil sige, at priserne, som uddeles i 2019, er til produkter, der har indtaget det danske marked i løbet af 2018. På nær klassikeren, der skal have været på markedet i længere tid.

I april 2019 er det altså 13. gang, der bliver uddelt Danish Beauty Award-priser. Awardshowet finder sted i Tivoli Congress Center i København. De første år hed prisuddelingen Danish Beauty & Cosmetics Awards. Danish Beauty Award fmbh er en selvstændig forening. Arrangør og formand er Anne-Dorte Mathiesen.


Dommerpanelet

Dommerpanelet består af ca. 13 dommere, der alle har et kompetenceområde, som de skal sørge for bliver bedømt, når de gennemgår alle tilmeldte skønhedsprodukter, -behandlinger, -steder, -accessories, ildsjæle og frisører. Kompetenceområderne kan eksempelvis være indhold, hud, hår, makeup, funktionalitet, branding eller den professionelle bruger. Mere information om dommerne i 2019 kommer snart.

Dommerne tester alle produkterne, der er tilmeldt konkurrencen. De bedømmer produkterne individuelt og mødes til dommermøder, hvor de fem nominerede i hver kategori findes. På ren Oscar-maner finder de herefter vinderne, som så bliver afsløret ved den store prisuddelingsfest 26. april 2019. Dommerne bruger nogen gange det, som vi kalder skyggetestere, hvor de sætter andre eksperter til at teste produkterne. Dommerne kan sjove historier om, hvordan et helt middagsselskab kan blive lavet om til en dufttest, hvor alle herre- og dameparfumerne bliver blindtestet af gæsterne. Dommerne er uvildige – og såfremt der skulle være tilfælde af interessekonflikt foreligger etiske retningslinjer for, hvordan dommerne skal agere og undlade at stemme.

Vil du fotos fra tidligere prisuddelinger? Klik og se galleriet her.

Se dommerpanelet i 2019 her. Og se Inner-Beauty-panelet i 2018 her.

 


Bestyrelsen

Bestyrelsen består pr. 8. oktober 2018 af:

Henrik Busch, BuschonBoard
Nina Kluge, Fagbladet Kosmetik
Kim Håkonsson, Mortang Advokater
Martin Bender, Direktør for VisitSydsjælland-Møn
Jakob Zeuthen, Dansk Erhverv
Helle Fabiansen, Kosmetik & Hygiejnebranchen
Anne-Dorte Mathiesen, All Write/Danish Beauty Award (Formand)