Velkommen til Danish Beauty Award

Danish Beauty Award afholdes i 2020 for 14. gang. Datoen er nu sat til den 25. september 2020 i Tivoli Congress Center. Danish Beauty Award er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Hvert år er der stor konkurrence om at vinde de eftertragtede priser i forskellige kategorier. Vinderne modtager deres statuette ved et stort prisuddelingsshow i april. Her deltager leverandører fra skønhedsbranchen, pressen, detailhandlen, sponsorer og andre med interesse for skønhed. Der er altid trængsel på den røde løber. Billetterne bliver sat til salg på Billetlugen – hold øje med invitationen, og tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Kategorierne omfatter både luksusprodukter og hverdagsprodukter fra supermarkedet, men også professionelle produkter til frisør og kosmetolog. Det handler om damedufte og herreprodukter. Ansigtscreme og fodlotion. Solprodukter og skønhedsbehandlinger. Se kategorierne i 2020 her.

Forbrugerprisen er en af de mest eftertragtede priser blandt kosmetikleverandørerne. Det er den pris, hvor forbrugerne er med til at finde vinderen blandt udvalgte produkter. I 2019 blev prisen uddelt i samarbejde med ALT for damerne, og vinderproduktet blev fundet blandt læserne, som dystede om at vinde de nominerede, når de havde stemt. I næsten alle andre kategorier var det et dommerpanel, som fandt de fem nominerede og vindere blandt de tilmeldte produkter. Igen i 2020 vil der være en Influencers’ Choice Award. I 2020 kan en vinder også hæve statuetten for Goodieboxprisen og årets Inner Beauty Award, der går til et kosttilskud, superfood eller probiotika, der giver skønhed indefra.

Alle leverandører af produkter i kosmetikbranchen kan tilmelde produkter. De eneste krav, som bliver stillet, er, at produkterne er lovlige i henhold til kosmetiklovgivningen og lanceret i det forgangne kalenderår. Det vil sige, at priserne, som uddeles i 2020, er til produkter, der har indtaget det danske marked i løbet af 2019. På nær klassikeren, der skal have været på markedet i længere tid.

I april 2020 er det altså 14. gang, der bliver uddelt Danish Beauty Award-priser. Awardshowet finder sted i Tivoli Congress Center i København. De første år hed prisuddelingen Danish Beauty & Cosmetics Awards. Danish Beauty Award fmbh er en selvstændig forening. Arrangør og formand er Anne-Dorte Mathiesen.


Dommerpanelet

Dommerpanelet består af 13 dommere, der alle har et kompetenceområde, som de skal sørge for bliver bedømt, når de gennemgår alle tilmeldte skønhedsprodukter, -behandlinger, -steder, -accessories, ildsjæle og frisører. Kompetenceområderne kan eksempelvis være indhold, hud, hår, makeup, funktionalitet, branding eller den professionelle bruger. Se dommerpanelet i 2020 her.

Dommerne tester alle produkterne, der er tilmeldt konkurrencen. De bedømmer produkterne individuelt og mødes til dommermøder, hvor de fem nominerede i hver kategori findes. På ren Oscar-maner finder de herefter vinderne, som så bliver afsløret ved den store prisuddelingsfest 24. april 2020. Dommerne bruger nogen gange det, som vi kalder skyggetestere, hvor de sætter andre eksperter til at teste produkterne. Dommerne kan sjove historier om, hvordan et helt middagsselskab kan blive lavet om til en dufttest, hvor alle herre- og dameparfumerne bliver blindtestet af gæsterne. Dommerne er uvildige – og såfremt der skulle være tilfælde af interessekonflikt foreligger etiske retningslinjer for, hvordan dommerne skal agere og undlade at stemme.

Vil du fotos fra tidligere prisuddelinger? Klik og se galleriet her.

 

 


Bestyrelsen

Bestyrelsen består pr. 8. oktober 2018 af:

Jakob Zeuthen, Dansk Erhverv
Helle Fabiansen, Kosmetik & Hygiejnebranchen
Henrik Busch, BuschonBoard
Anne-Dorte Mathiesen, All Write/Danish Beauty Award (Formand)
Nina Kluge, Fagbladet Kosmetik
Martin Bender, VisitSydsjælland-Møn
Kim Håkonsson, Mortang Advokater

(på fotoet fra venstre mod højre – fotograf Peter Dahlerup)