Velkommen til Danish Beauty Award

Danish Beauty Award afholdes i 2018 for 12. gang. Datoen er sat til den 20. april 2018. Danish Beauty Award er en pris, der uddeles i kosmetikbranchen til årets bedste skønhedsprodukter. Hvert år er der stor konkurrence om at vinde de eftertragtede priser i forskellige kategorier. Vinderne modtager deres statuette ved et stort prisuddelingsshow i april. Her deltager leverandører fra skønhedsbranchen, pressen, detailhandlen, sponsorer og andre med interesse for skønhed. Der er altid trængsel på den røde løber. Billetterne bliver sat til salg på Billetlugen – hold øje med invitationen, og tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Kategorierne omfatter både luksusprodukter og hverdagsprodukter fra supermarkedet, men også professionelle produkter til frisør og kosmetolog. Det handler om damedufte og herreprodukter. Ansigtscreme og fodlotion. Solprodukter og skønhedsbehandlinger. 30 kategorier i alt i 2018.

Forbrugerprisen er en af de mest eftertragtede priser blandt kosmetikleverandørerne. Det er den pris, hvor forbrugerne er med til at finde vinderen blandt udvalgte produkter. I 2018 uddeles prisen i samarbejde med Matas og vinderen vil blive fundet blandt alle Matas’ medlemmer i Danmarks største kundeklub. I næsten alle andre kategorier er det et dommerpanel, som finder de fem nominerede og vinderne blandt de tilmeldte produkter. Der er dog også i 2018 en Influencers’ Choice Award og sponsorprisen GOODIEBOXPRISEN 2018, hvor abonnenterne finder vinderen af DBA-boxen. Årets Inner Beauty Award gives til et kosttilskud, supoerfood eller probiotika, der giver skønhed indefra. Inner Beauty har sit helt eget ekspertpanel.

Alle leverandører af produkter i kosmetikbranchen kan tilmelde produkter. De eneste krav, som bliver stillet, er, at produkterne er lovlige i henhold til kosmetiklovgivningen og lanceret i det forgangne kalenderår. Det vil sige, at priserne, som uddeles i 2018, er til produkter, der har indtaget det danske marked i løbet af 2017. På nær klassikeren, der skal have været på markedet i længere tid.

I april 2018 er det altså 12. gang, der bliver uddelt Danish Beauty Award-priser. Awardshowet finder sted i Tivoli Congress Center i København. De første år hed prisuddelingen Danish Beauty & Cosmetics Awards. Danish Beauty Award fmbh er en selvstændig forening. Stifter og formand er Anne-Dorte Mathiesen.


Dommerpanelet

Dommerpanelet består af 13 dommere, der alle har et kompetenceområde, som de skal sørge for bliver bedømt, når de gennemgår alle tilmeldte skønhedsprodukter, -behandlinger, -steder, -accessories, ildsjæle og frisører. Kompetenceområderne kan eksempelvis være indhold, hud, hår, makeup, funktionalitet, branding eller den professionelle bruger.

Dommerne tester alle produkterne, der er tilmeldt konkurrencen. De bedømmer produkterne individuelt og mødes til dommermøder, hvor de fem nominerede i hver kategori findes. På ren Oscar-maner finder de herefter vinderne, som så bliver afsløret ved den store prisuddelingsfest i april 2018. Dommerne bruger nogen gange det, som vi kalder skyggetestere, hvor de sætter andre eksperter til at teste produkterne. Dommerne kan sjove historier om, hvordan et helt middagsselskab kan blive lavet om til en dufttest, hvor alle herre- og dameparfumerne bliver blindtestet af gæsterne. Dommerne er uvildige – og såfremt der skulle være tilfælde af interessekonflikt foreligger etiske retningslinjer for, hvordan dommerne skal agere og undlade at stemme.

Vil du fotos fra tidligere prisuddelinger? Klik og se galleriet her.

Se dommerpanelet i 2018 her. Og se Inner-Beauty-panelet her.

 


Bestyrelsen

Bestyrelsen består pr. 17. november 2017 af:

Henrik Busch, BuschonBoard
Nina Kluge, Fagbladet Kosmetik
Kim Håkonsson, Mortang Advokater
Martin Bender, Direktør for VisitSydsjælland-Møn
Jakob Zeuthen, Dansk Erhverv
Helle Fabiansen, Brancheforeningen SPT
Anne-Dorte Mathiesen, All Write/Danish Beauty Award (Formand)