Dommerpanelet i 2017 består af 12 dommere, der alle har et kompetenceområde, som de skal sørge for bliver bedømt, når de gennemgår alle tilmeldte skønhedsprodukter, -behandlinger, -steder, -accessories, ildsjæle og frisører. Kompetenceområderne kan eksempelvis være indhold, hud, hår, makeup, funktionalitet, branding eller den professionelle bruger. Dommerne tester alle produkterne, der er tilmeldt konkurrencen. De bedømmer produkterne individuelt og mødes til dommermøder, hvor de fem nominerede i hver kategori findes. På ren Oscar-maner finder de herefter vinderne, som så bliver afsløret ved den store prisuddelingsfest i april. Dommerne bruger af og til det, som vi kalder skyggetestere, hvor de sætter andre eksperter til at teste produkterne, hvis de ikke selv er i målgruppen. Dommerne kan sjove historier om, hvordan et helt middagsselskab kan blive lavet om til en dufttest, hvor alle herre- og dameparfumerne bliver blindtestet af gæsterne.

Se mere om de enkelte dommere i panelet i 2017 nedenfor.


Makeup og trends

Anne Staunsager

Erfaren make-up artist med base i København, dog arbejder Anne ofte i udlandet på internationale opgaver både på kampagner og editorielt. Anne formår at nytænke makeup og behersker både klassiske og og mere kunstneriske udtryk. Anne har vundet prisen som Årets Makeupartist hele fire gange og har været nomineret otte gange.

Professionel hårstyling og internationale tendenser

Henrik Haue

En kunstner indenfor sit fag – håret. Henrik besidder stor ekspertise og fantastiske kreative evner. Skaber nye looks i kampagner og editorials for både danske og udenlandske kunder og magasiner. Henrik har vundet prisen som Årets Hårartist fire gange og været nomineret otte.

Den professionelle og holistiske vinkel

Line Friis

En af Danmarks førende kosmetologer. Desuden uddannet inden for zoneterapi, akupunktur, healing, yoga, japansk lifting, cosmofacial, lymfedrænage, kranio sakral terapi, metamedicin m.m. Alt sammen for at skabe en holistisk tilgang til sit fag. Driver egen klinik, men har også afholdt skønheds- og yoga-retreats.

Mode, livsstil og velvære

Sofie Jørgensen

Sofie har arbejdet med skønhed gennem de sidste 20 år. Sofie er skønheds- og velværejournalist for de største danske mode-, skønheds- og livsstilsmagasiner. Sofie har læst ernæring og sundhed, er uddannet både kosmetiker og makeupartist og har arbejdet som makeupartist i mode- og filmbranchen.

Detailhandel og forbrugertrends

Helle Husted

Indkøbschef i Matas. Har mange års indkøbserfaring fra detailhandlen og erfaring fra apoteks- og skønhedsbranchen.

Detailhandel, forbrugertrends og strategi

Didde Juul

Indkøber i Magasin du Nord med en stor passion for beauty. Didde har arbejdet i branchen i mere end 13 år. Har erfaring med indkøb, salg og logistik. Didde jagter altid nye og spændende brands, som kan skubbe lidt til det til tider statiske marked.

Hudpleje, kosmetik og apotekets forbrugere

Lars Holm Jensen

Direktør i A-apoteket, der er en indkøbskæde af apoteker i Danmark. Lars har det overordnede ansvar for kædens sortimentsstrategi herunder de hudplejebrands, der sælges i kædens over 200 salgssteder. Uddannet farmaceut med et dybdegående kendskab til indholdsstoffer.

Håret, trends og professionel brug

Marianne Jensen

Marianne startede sin karriere i frisørbranchen i det fynske for over 20 år siden og er i dag en af Danmarks førende hårartister. Marianne har en kreativ tilgang til håndværket, og hun er kendt for at mestre høj teknisk faglighed med tidens trends. Kåret til Årets Danske Hårartist 2015 ved Elle Style Awards.

Trends og kommunikation

Julia Lahme

Trendforsker, livsstilsekspert og indehaver af et kommunikationsbureau. Julia har en cand. mag i etnologi, arbejder for danske og internationale virksomheder med trendforskning og kommunikation indenfor mode, skønhed og livsstilsprodukter. Forfatter til fem bøger, og livsstilekspert på DR1 og TV2. Julia er også blogger samt tidl. redaktør på magasinet Cosmopolitan.

Tendenser, tidsånd og journalistik

Katja Maria Salomonsen

Portræt- og livsstilsjournalist. Oprah Winfrey, Mikael Persbrandt, Anne Linnet m.fl.- journalisten, Katja Maria Salomonsen, har interviewet en sand perlerække af kulturpersonligheder gennem årene. Katjas hjerte banker også lystigt for livsstilsstoffet, som dækkes med lige dele humor og nysgerrighed for bl.a BT og Her & Nu. Katja er forbrugerens mand (m/k) i marken og gør en dyd ud af at sortere skidt fra kanel i skønheds-slaraffenlandet.

Skønhedsprodukter, markedstendenser og handlen generelt

Nina H. Kluge

Ansvarshavende redaktør på Fagbladet Kosmetik samt nyhedsbrevet BeautyNews. Bredt kendskab til kosmetikbranchen og dens produkter, behandlinger og trends.

Kosmetiklovgivning, ingredienser, mærkning og markedsføring

Anne-Dorte Mathiesen

Formand for Danish Beauty Award. Uddannet cand.brom og journalist. Mangeårig erfaring på kosmetikområdet. Dybdegående kendskab til ingredienser og lovgivning inden for kosmetik.

Fotos: Signe Mørkeberg Sjøstrøm, Kim Vadskjær m.fl.